Seksueel Misbruik

Je bent niet de enige en het is niet jouw schuld. Hoe vaak je het scenario ook al door je hoofd hebt laten spelen, hoe vaak je ook denkt dat je de dingen anders had moeten aanpakken en hoe vaak je jezelf ook de schuld geeft.

Seksueel misbruik verwerken is en blijft een moeilijk proces, maar ik weet zeker dat het jou gaat lukken, net als dat het mij gelukt is. Ook mij is seksueel misbruik namelijk overkomen en ik weet maar al te goed wat dat met je doet. Ik wil mijn nare ervaringen graag omzetten in iets positiefs.

Veel slachtoffers durven zich niet uit te spreken over hun ervaringen en gevoelens. En wanneer ze dit wel doen, dan voelen ze zich vaak niet gehoord. Dat maakt het verwerken van seksueel misbruik nog lastiger. Het is mijn missie om het taboe te doorbreken en seksueel misbruik bespreekbaar te maken. Daarmee hoop ik zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen in hun verwerkings- en helingsproces.

Hoe kun je seksueel misbruik verwerken?

Het is een veel gestelde vraag: hoe kun je seksueel misbruik het beste verwerken? Helaas is hier geen standaard antwoord op te geven. Het verwerken van seksueel misbruik is namelijk voor iedereen anders. Het ligt onder andere aan de omstandigheden, aan de duur van het misbruik, maar ook aan jou als persoon. Sommige vrouwen en mannen hebben bijvoorbeeld maar weinig herinneringen aan het misbruik. Vage herinneringen waarvan ze niet veel last hebben. Ook hier hoef je je zeker niet voor te schamen. Maar wat als je er wél veel last van hebt? Wat als het je dagelijkse leven moeilijker maakt? Het is dan vooral belangrijk dat je er met iemand over praat.

Doorbreek je geheim en zoek een luisterend oor. Hoe moeilijk dat op dit moment ook lijkt, je zult zien dat er een last van je schouders afvalt.

Ik wil er als ervaringsdeskundige coach graag voor je zijn. Ik weet namelijk hoe moeilijk het op sommige momenten kan zijn. En ook al ervaren we dingen anders, in essentie verschillen we niet veel van elkaar. Om slachtoffers van seksueel misbruik een steuntje in de rug te bieden, zet ik me al enkele jaren in om het taboe van seksueel misbruik te doorbreken. Ik schrijf en spreek over mijn ervaring en hoe ik het seksueel misbruik heb verwerkt.

Weet dat je er niet alleen voor staat. Vraag gerust eens hulp. Het is de eerste stap in het verwerken van seksueel misbruik. Hopelijk zet je daarna de tweede stap. Bekijk bijvoorbeeld eens mijn Masterclass, waarin je meeneem op een reis van het diepe trauma van seksueel misbruik/seksueel geweld naar een plek van rust en heling. Of vraag een Doorbraaksessie met me aan, waarin je in korte tijd grote stappen kan zetten in je helingsproces.

Doorbreek de stilte

Open en kwetsbaar, zo stel ik me op als ik praat over het verwerken van seksueel misbruik. Het is voor mij belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij mij en dat je kracht haalt uit alles wat we delen. Ik vertel openhartig over mijn eigen ervaringen en wil je laten weten dat je er niet alleen voor staat.

Maar ik wil je ook laten zien dat er nog een heel leven voor je ligt. Een leven waarin je weer gelukkig kunt zijn, kunt lachen en kunt genieten. Hoe moeilijk dat op dit moment ook lijkt. Seksueel misbruik verwerken kan ontzettend lastig zijn en ook ik dacht dat ik nooit meer écht kon genieten van het leven. Ik verafschuwde mijn lichaam en had moeite om van mezelf te houden. Het is me gelukt om het leven weer positief in te zien. Om weer van mezelf en mijn lichaam te houden. En dat gaat jou ook lukken. Praat met me en ik luister. Of luister naar mijn ervaringen tijdens één van mijn bijeenkomsten. Luister in stilte en laat het over je heen komen. Of dit nu de eerste stap in het verwerken van seksueel misbruik is of de laatste, ik ben er voor je. En hopelijk kan mijn hulp jou de kracht geven om je uit te spreken en je te helpen met het zetten van succesvolle stappen op je helingspad.

Ik hoop dat het jou ook lukt om het seksueel misbruik te verwerken. Samen staan we sterker. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met me op. Ik sta voor je klaar!