Laten we die warme omhelzing zijn | marianne Kimmel

Mijn naam is Marianne Kimmel, oprichter van Stichting Project Speak Now en MarianneKimmel.nl

Ik ben ervaringsdeskundige, expert en spreker op het gebied van seksueel misbruik en seksueel geweld. Daarnaast ben ik ook voorzitter van stichting Project Speak Now.

In mijn jeugd ben ik seksueel misbruikt en sinds 2013 inspireer ik andere ervaringsgenoten via onder andere lezingen, workshops, lotgenotencontact en sinds kort ook via mijn boek Ondersteboven. In 2015 werd ik met deze activiteiten Freelancer of the Year.

Mijn missie is om het taboe op seksueel misbruik te doorbreken en te laten zien dat een gelukkig leven na seksueel misbruik mogelijk is.

Tot mijn tiende jaar ben ik seksueel misbruikt door mijn vader. Ik heb geen bewijs, geen getuigen en heb uit angst nooit aangifte gedaan. Jarenlang zweeg ik uit angst voor een aanklacht wegens smaad of laster. Tot ik in 2013 op televisie mijn verhaal deed in het programma Recht uit het Hart. Dwars door al mijn angsten om te spreken heen. Deze ervaringen brachten me er op dat moment toe om Stichting Project Speak Now op te richten. “Inmiddels werken we met een heel team. Ik hoop dat ik door het delen van mijn verhaal anderen kan helpen ook hun ervaringen te delen en zo bij te dragen aan het verder bespreekbaar maken van seksueel misbruik en seksueel geweld”, aldus Marianne.

Mijn weg naar heling was lang, zwaar, vol tegenslagen, doodlopende wegen en verkeerde hulp. En toch voelde ik desondanks steeds de stem van mijn ziel die wist dat er licht aan het einde van de tunnel was. En dus stapte ik door en werd de behoefte om controle te krijgen over mijn trauma steeds groter. Ik volgde opleidingen zoals de 10-daagse School for the Work van Byron Katie, de Journey Intensive van Brandon Bays, een opleiding bij The Life Coach Institute en nog veel meer. Langzaam begon ik van overleven naar leven te gaan en begon mijn kennis en ervaring interessant te zijn voor andere lotgenoten. En dat is mijn zielsmissie: om seksueel misbruik/seksueel geweld bespreekbaar te maken en slachtoffers hoop en begeleiding te bieden op hun helingspad. Om ze vanuit de donkerte van hun trauma de weg naar het licht te wijzen.

Bekijk hier de uitzending ‘Recht uit het Hart’ uit 2013, waarin Marianne haar verhaal vertelt:

Gratis eerste twee hoofdstukken van mijn boek

Het boek Ondersteboven van Marianne Kimmel is een omkeerbaar boek, waarin de dynamiek van seksueel misbruik op een bijzondere manier wordt verteld. In het ene deel vertelt een meisje over haar ervaringen met seksueel misbruik en in het andere deel vertelt haar dader over diezelfde gebeurtenissen. De roman is ontroerend, confronterend, eerlijk, open, soms ‘right in the face’ en geïnspireerd op ware gebeurtenissen.