Laten we die warme omhelzing zijn | marianne Kimmel

Mijn naam is Marianne Kimmel, oprichter van Stichting Project Speak Now en MarianneKimmel.nl

Ik ben ervaringsdeskundige, expert en spreker op het gebied van seksueel misbruik en seksueel geweld. Daarnaast ben ik ook voorzitter van stichting Project Speak Now.

In mijn jeugd ben ik seksueel misbruikt en sinds 2013 inspireer ik andere ervaringsgenoten via onder andere lezingen, workshops, lotgenotencontact en sinds kort ook via mijn boek Ondersteboven. In 2015 werd ik met deze activiteiten Freelancer of the Year.

Mijn missie is om het taboe op seksueel misbruik te doorbreken en te laten zien dat een gelukkig leven na seksueel misbruik mogelijk is.

Tot mijn tiende jaar ben ik seksueel misbruikt door mijn vader. Ik heb geen bewijs, geen getuigen en heb uit angst nooit aangifte gedaan. Jarenlang zweeg ik uit angst voor een aanklacht wegens smaad of laster. Tot ik in 2013 op televisie mijn verhaal deed in het programma Recht uit het Hart. Dwars door al mijn angsten om te spreken heen. Deze ervaringen brachten me er op dat moment toe om Stichting Project Speak Now op te richten. “Inmiddels werken we met een heel team. Ik hoop dat ik door het delen van mijn verhaal anderen kan helpen ook hun ervaringen te delen en zo bij te dragen aan het verder bespreekbaar maken van seksueel misbruik en seksueel geweld”, aldus Marianne.

Mijn weg naar heling was lang, zwaar, vol tegenslagen, doodlopende wegen en verkeerde hulp. En toch voelde ik desondanks steeds de stem van mijn ziel die wist dat er licht aan het einde van de tunnel was. En dus stapte ik door en werd de behoefte om controle te krijgen over mijn trauma steeds groter. Ik volgde opleidingen zoals de 10-daagse School for the Work van Byron Katie, de Journey Intensive van Brandon Bays, een opleiding bij The Life Coach Institute en nog veel meer. Langzaam begon ik van overleven naar leven te gaan en begon mijn kennis en ervaring interessant te zijn voor andere lotgenoten. En dat is mijn zielsmissie: om seksueel misbruik/seksueel geweld bespreekbaar te maken en slachtoffers hoop en begeleiding te bieden op hun helingspad. Om ze vanuit de donkerte van hun trauma de weg naar het licht te wijzen.

Bekijk hier de uitzending ‘Recht uit het Hart’ uit 2013, waarin Marianne haar verhaal vertelt:

Gratis eerste twee hoofdstukken van mijn boek

Het boek Ondersteboven van Marianne Kimmel is een omkeerbaar boek, waarin de dynamiek van seksueel misbruik op een bijzondere manier wordt verteld. In het ene deel vertelt een meisje over haar ervaringen met seksueel misbruik en in het andere deel vertelt haar dader over diezelfde gebeurtenissen. De roman is ontroerend, confronterend, eerlijk, open, soms ‘right in the face’ en geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

 

Enkele reacties:

Marianne heeft mij enorm geholpen op mijn weg om te helen van seksueel misbruik.’

Monique Amber van Velde

lotgenoot

Wat een sterke vrouw, die een negatieve ervaring geweldig heeft omgezet in een positieve flow. Alle lof!

Paula Laning

Senior Practitioner Coach

Wow! Wat een práchtig mens ben je, Marianne. Ik zal je vertellen dat je me diep geraakt hebt, als mens, als vrouw. Ik was werkelijk ondersteboven na het interview. Je cadeau aan jezelf, de liefde vinden voor jezelf, toen je me dat aan het vertellen was hing ik aan je lippen. Je bent charismatisch, inspirerend en zo liefdevol! Dat was voelbaar en je kwam met je liefde mijn ziel binnen. Ik kan het niet anders omschrijven.’

Brigitte Lommers

schrijfster van het boek ‘Seksualiteit na seksueel misbruik'

Ik volg Marianne op twitter en op facebook. De manier waarop Marianne het onderwerp seksueel misbruik bespreekbaar maakt, daar waar een groot taboe op ligt, geeft lotgenoten moed en kracht om ook het zwijgen te doorbreken. Een Powerwoman met lef!

Anoniem

Marianne heeft mij geholpen om het slot open te breken van de gevangenis van mijn verleden, waardoor ik (na 26 jaar) mijn misbruikverleden heb kunnen delen met lotgenoten. Hoewel ik haar niet persoonlijk ken, vind ik het heel prettig om online (eventueel onder een nickname) stapjes te kunnen zetten in mijn verwerkingsproces en zie daarbij een krachtige vrouw als voorbeeld.

Lotgenoot

Ik bewonder de manier waarop zij met haar ervaringen van seksueel geweld omgaat, hoe zij toch nog respectvol is naar de pleger en hoe zij anderen stimuleert om hun problemen aan te pakken en sterker uit deze negatieve ervaringen te komen. Een hele dikke pluim! Zij is een echte ‘changemaker’.

Tineke Franssen

voorzitter Stichting Zijweg

Veel gelezen hoe zij werkt, trauma bespreekbaar maatk, zoals misbruik én hoe t doorwerkt in je volwassen leven, Marianne is zo open dat ik als slachtoffer ook meer open word.

Lotgenoot