sep 26, 2021

Een dag met extra zelfliefde

Gisterochtend werd ik wakker en voelde ik me verdrietig en somber. De tranen stroomden. Het gemis van mijn liefste Happy had me even volledig in de greep. Op momenten dat ik zoveel emotie ervaar (ongeacht wat de aanleiding is), dan weet ik vaak precies wat ik nog heb: een moment van rust, bewust ademen en tijd om mezelf extra diep, intens en zacht lief te hebben.

Wat ik dan ook doe, is mezelf eraan herinneren dat het helemaal oke is om als bewuste vrouw momenten, dagen en soms zelfs weken te hebben waarop ik me minder goed voel. Je emotioneel kwetsbaar voelen, betekent niet dat je terugvalt, dat je iets verkeerd hebt gedaan of dat je niet dankbaar bent voor het mooie leven dat je hebt. Het betekent simpelweg dat we mens zijn.

En dus stopte ik de gedachtenstroom vol zelfmedelijden en slachtofferschap die ik gisterochtend was begonnen en besloot dat het die dag een officiële ‘ik hou van mij’-dag zou zijn. Ik ging de natuur in, mediteerde, knuffelde uitgebreid met een onbekende hond en nam ongeneerd een bekertje met vier bolletjes ijs 🍧🍧🍧

Ik zat uitgebreid in mijn jacuzzi met mijn favoriete boek, liet de wind door mijn haar gaan in mijn cabrio en galmde mee met mijn favoriete countryliedjes. En als klap op de vuurpijl trakteerde ik mezelf op wat nieuwe kleren in de uitverkoop, waarna ik mezelf heerlijk wat rust op het strand heb gegund ❤💕

Van mezelf houden zonder aarzeling, veroordeling, schaamte of excuses is mijn levensmotto. We hebben allemaal toestemming om onszelf op de eerste plaats in ons leven te zetten. We mogen verslaafd zijn aan het geven van zelfliefde. We mogen emotioneel zijn en dagen hebben waarop we minder in onze positieve flow zitten. We hebben echt toestemming om het even rustig aan te doen en een pauze in te lassen.

Ik stuur iedereen die het gebruiken kan een berg aan liefde en zachtheid. Je mag echt van jezelf houden. Je bent genoeg en helemaal oke.

Marianne 💕