Lezing

Toehoorders vinden de lezingen van Marianne vaak een unieke ervaring. Vanwege haar openheid, kwetsbaarheid, kracht en relativeringsvermogen. Ze vertelt over het seksueel misbruik in haar jeugd, de gevolgen ervan en laat zien dat een gelukkig leven erna mogelijk is.

Lezing ‘Pijn als het voertuig naar huis’

Ik weet dat het mogelijk is: na een leven vol pijn (seksueel misbruik, mishandeling, gepest zijn…) het geluk (her)vinden. Pijn is volgens mij namelijk niet onze grootste vijand, maar juist het voertuig terug naar huis. In deze lezing laat ik mijn toehoorders anders kijken naar seksueel misbruik en pijn, en geef ik inzicht in hoe pijn de weg kan wijzen naar levensgeluk.

Lezing ‘Ondersteboven’

In deze lezing ga ik vooral in op mijn boek ‘Ondersteboven’. Over de omvang, de impact en de gevolgen van seksueel misbruik en over het schrijfproces. Ik vertel over de aanleiding voor het boek, het seksueel misbruik uit mijn jeugd en geef voorbeelden van mijn eigen proces van heling. Ook ga ik in op de lichamelijke en psychische gevolgen die na misbruik ontstaan en wat we zelf kunnen doen om bij te dragen aan het verminderen van dit grote probleem.

Maatwerk lezing

Het is natuurlijk ook mogelijk om een lezing op maat te laten maken, over een bepaald specifiek onderwerp of aansluitend bij een bepaald thema van de bijeenkomst. Er zijn vele verschillende onderwerpen denkbaar op het gebied van seksueel misbruik, persoonlijke ontwikkeling en geluk hervinden na traumatische gebeurtenissen. Neem gerust contact met me op, zodat we in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden kunnen bespreken.

Enkele reacties van opdrachtgevers en bezoekers:

Begin dit jaar heb ik een lezing bijgewoond van Marianne en ik was hiervan zo onder de indruk en heeft mij dusdanig geïnspireerd dat ik daarna contact met haar heb gezocht om mijn hulp aan te bieden waar ze dat maar kon gebruiken.

Wendy Kool

Ik krijg alleen maar positieve & enthousiaste reacties terug op je lezing. Je hebt mensen echt geraakt.

José van den Diepstraten

Natural Born Movers Event

Ik heb Marianne gevraagd om een lezing te geven over haar bijna-dood-ervaring. De lezing maakte veel indruk op mij en de aanwezigen. De manier waarop zij een heftig onderwerp toch bespreekbaar weet te maken, is bewonderenswaardig.

Froukje Kootstra

schrijfster van ‘Sterven en herboren worden in liefde

Wat was dat een mooie en bijzondere lezing. Diep geraakt door je verhaal en kwetsbaarheid. Fijn dat ik er bij kon zijn. Geweldig hoe je daar ook stond. Krachtig vanuit zachtheid! Echt mooi.

Jeannette Post

Free Hugs Nederland

Een paar weken geleden, was ik aanwezig bij een boekpresentatie. Marianne hield daar een zeer indrukwekkende en inspirerende toespraak. Ik was zeer onder de indruk van haar persoonlijkheid, haar bijzonder mooie verhalen duidelijke manier van spreken!

Laura den Hartog

bezoeker

Was zeker een prachtige workshop Marianne!

Wendy Zitter-Oomen

bezoeker